Новини

1-n_678x410_crop_478b24840a 2-n_678x410_crop_478b24840a
04.02.2020 11:11
Новини

Студенти на Нов български университет стажуват в реномирани френски курорти в Алпите и по Лазурния бряг

Тази година 36 студенти от бакалавърска програма „Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството“ в Албена отново заминаха на платени, осигурени от програмата, стажове във Франция – в алпийски зимни курорти и по Френската ривиера. В много от обектите настоящите студенти бяха посрещнати от бивши студенти, които са там на постоянни мениджърски позиции. Други 30 студенти от втори и трети курс вече са на трудови договори в хотели и в ресторанти във Франция и България.

Стажовете, освен че подготвят студентите за реалната професионална среда, им позволяват и да самофинансират образованието си.

Да им пожелаем успешен стаж!

Хотелите и ресторантите, с които програмата в Албена има подписани договори за стаж се намират в Мантон, Ле-з-Исамбр, Фрежус, Рокабрюн сюр Аржан, Каркеран, Куршевел, Вал Сени, Вал Фрежус, Вал Торанс.

Мaнтон е очарователно малко градче на Лазурния бряг на Френската ривиера. Разположен съвсем близо до границата с Италия и заобиколен от няколко по-известни курорти като Ница, Кан и Монако, Мaнтон блести със своите средновековни стръмни улици, замъци и църкви. Наричат го „перлата на Френската ривиера“ и „лимоновата градина на Средиземноморието“. През март всяка година там се провежда карнавал на цитрусовите плодове – гордостта на местните, тъй като е единствен в света.

Куршевел във Франция е най-скъпият ски курорт в Европа, намира се в единия край на най-голямата в света ски зона, свързана с лифтове – Trois Vallées ( Трите Долини ), която има 600 км. писти и 162 лифта. Тук може да срещнете много известни лица от света, наричан още Сен Тропе на зимните спортове.


Изображение: www.viaterra-bg.com


През 60-те години тук са карали ски звезди като Бриджит Бардо и Елизабет Тейлър, а днес редовни по пистите му са принц Уилям и Кейт Мидълтън, испанското кралско семейство, саудитското кралско семейство, семейство Бекъм, Кристина Агилера, Джордж Клуни, Роман Абрамович – една малка част от известните и богатите гости на курорта, с които можеш да се разминеш по пистите на курорта.

На територията на Куршевел се намират единайсет петзвездни хотела. В никой друг ски курорт няма хотели от този ранг. Посетителите се наслаждават на избор със седем ресторанта, които се гордеят със звездите на Мишлен – това е най-високата концентрация за всеки ски курорт.


Изображение: wikipedia.org