facebook

Новини

6_678x410_crop_478b24840a
28.09.2022 10:20
Новини

Tools for Cultural Promoters Международен проект Амено, Италия

От 11 до 19 юли 2022 в Амено, Италия, в международен проект “Tool for Cultural Promoters” за младежки обмен с партньори от Испания, Италия, България /Associazione Culturale Dragolago (Italia) - Asociación Cultural L’Ayalguina (Spagna) – Клуб ЮНЕСКО „Леонардо да Винчи“ София/, с участието на 21 младежи от Италия, Испания, България с интерес към културно предприемачество, "Феникс Арт Нетуърк"  организира лекция и представяне на достижения на млади творци от Screen Acting Academy София. Българското участие включваше лекция "Как да станем видими в изкуството. Самоменажиране" на д-р Павлина Величкова, преподавател от Нов български университет,  представяне активностите на Screen Acting Academy и Key Studies на участници в нея.

 

Лекцията бе насочена съм ключови понятия като активност, самочувствие, самоменажиране, публичен образ, комуникация, фокусиране на внимание в аудитория, както и мотивация за проактивна позиция на младите предприемачи.

 

 

В деня за представяне на България бяха презентирани добри практики на участници, разработили свои творчески проекти, след работа в Академията в София:

 

  • Видеопрезентация и представяне на Християна Стоименова /алумни на Нов български университет, департамент „Театър“/– актриса, изпълнителен продуцент и културен предприемач с нейния проект за платформа digitalartculture.com и първия модул Digital Poetry;

 

  • Видеопрезентация на Венцислав Ковачев – актьор, режисьор, продуцент и сценарист на неговия първи филм The Drop 2021 /action short film/;

 

  • Презентация на Ения-Асена Денчева и нейния опит в международен мултикултурен проект за съвременен танц и танцов перформанс, в който се включиха всички участници в събитието.

 

 

Българското представяне, част от дейностите на проект 'Crossroads' бе реализирано с финансовото съдействие на Национален фонд „Култура“.