facebook

Новини

1333620hdr_678x410_crop_478b24840a
25.05.2021 15:49
Новини

Три департамента ще се поздравяват утре с десетата годишнина на кръглата маса „Проблеми на културния туризъм“

Утре предстои Десетата междудепартаментна кръгла маса „Проблеми на културния туризъм“, организирана от департамент „Администрация и управление“ съвместно с департаментите „Антропология“ и „Икономика“ на Нов български университет НБУ. Форумът обединил до днес десетки преподаватели и студенти на НБУ, експерти и гости от много държавни и културни, музейни и др. институции, отбелязва през май т.г. своята десета годишнина в името на развитието на културния туризъм.

Събитието ще се проведе с партньорството на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО – София утре от 13.00 до 15.00 ч. Лектори в кръглата маса ще бъдат доц. д-р Ирена Бокова, доц. д-р Тома Томов, доц. д-р Соня Алексиева, гл. ас. д-р Стефания Темелкова, Мадлен Янева и др.

В кръглата маса ще вземат участие експерти и представители на различни институции, вкл. от Министерство на туризма, СУ „Св. св. Кл. Охридски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Националния политехнически музей, ТИЦ Велико Търново и др. Сред участниците ще бъдат и много завършили и настоящи магистри и бакалаври на НБУ. Водещ на събитието, което ще се проведе виртуално в zoom и в facebook, е доц. д-р Соня Алексиева. По традиция за студентите е подготвена викторина по темите на кръглата маса, в която те ще получат и подаръци – интересни издания, посведени на културния туризъм.

Участниците и гостите ще се включат на: Десетата междудепартаментна кръгла маса „Проблеми на културния туризъм“.

Zoom

Meeting ID:
 837 5806 9213